Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbrinuti mladunci papagaja nakon pokušaja krijumčaraenja na Gradini

rssBookmark and Share

Gradina 13.04.2022. Južna Srbija Info

Carinici su 12. aprila 2022. godine na prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 37 tek izleglih mladunaca papagaja, među kojima dva ptića pripadaju zaštićenoj vrsti ''Pyrrhura molinae''.

Portal pexels
Portal pexels

Prekršaj je otkriven kada je na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen ''golf'' bugarske registracije, kojim je ka svojoj zemlji sam putovao 37-godišnji muškarac.

On je prilikom susreta sa carinicima rekao da nema ništa da prijavi, a onda je već otvaranjem prtljažnika bilo jasno da je to daleko od istine.

U gepeku su pronađene tri velike kutije sa ukupno 37 tek izleglih papagaja, za koje vozač nije imao apsolutno nikakvu propratnu dokumentaciju.

Većina otkrivenih ptica pripada vrsti ''Psittacula krameri'' – plavih i belih nimfi ''Mali Aleksandar'', dok se dve jedinke zelobraznog papagaja ''Pyrrhura molinae'' nalaze na CITES listi zaštićenih vrsta.

Ptići su u saradnji sa inspektorima Uprave za veterinu zbrinuti u zoološkom vrtu Jagodina, dok je putnik koji ih je krijumčario predat u dalju nadležnost policiji.

Komentara: 0


#   Gradina   carina   krijumčarenje   egzotične ptice   papagaj
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima