Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Инвестиције као највећа ставка у новом буџету Врања

rssBookmark and Share

Врање 16.12.2017. Јужна Србија Инфо

На седници Скупштине усвојена је Одлука о буџету града Врања за 2018. годину, коју је образложио градски већник Иван Станковић.

Инвестиције као највећа ставка у новом буџету Врања

У уводном обраћању, Станковић је истакао да буџет за наредну годину износи 2.865.991.000 динара од чега је 2.5 милиона евра предвиђено за инвестиције.

"У наредној години планирана је реализација веома важних пројекта за наш град, попут изградње новог вртића у насељу Рашка, проширење Слободне зоне, завршетак Хирушког блока, позоришта, градског стадиона, изградња нових дечијих игралишта, реконструкција улице Боре Станковића, уређење дела улице Радничке, изградња нове комуналне инфраструктуре и обнова постојеће, изградња топловода до Сигурне куће“, рекао је Станковић.

Након тога представио је буџет града по програмима са предвиђеним средствима за сваку област. Тако су за становање, урбанизам и просторно планирање предвиђена средства у висини од око 60 милиона динара, за комуналну делатност 139 милиона динара, за локални економски развој 12 милиона, за развој туризма око 50 милиона, за пољопривреду и заштиту животне средине  по 25 милиона динара, за организацију саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре 370 милиона динара, за предшколско васпитање и образовање 436 милиона , за основне школе око 117 милиона, за средње 79 милиона динара, за социјалну и дечју заштиту око 146 милиона, за развој кутуре око 209 милиона динара и за развој спорта и омладине око 190 милиона динара.

"Приликом израде буџета водило се рачуна о инвестицијама, али и измирењу заосталих дуговања и несметаном функционисању локалне самоуправе у наредном периоду", нагласио је Станковић.

Коментара: 0


#   Врање   буџет   образовање   инвестиције   Скупштина града   Иван Станковић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима