Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Investicije kao najveća stavka u novom budžetu Vranja

rssBookmark and Share

Vranje 16.12.2017. Južna Srbija Info

Na sednici Skupštine usvojena je Odluka o budžetu grada Vranja za 2018. godinu, koju je obrazložio gradski većnik Ivan Stanković.

Investicije kao najveća stavka u novom budžetu Vranja

U uvodnom obraćanju, Stanković je istakao da budžet za narednu godinu iznosi 2.865.991.000 dinara od čega je 2.5 miliona evra predviđeno za investicije.

"U narednoj godini planirana je realizacija veoma važnih projekta za naš grad, poput izgradnje novog vrtića u naselju Raška, proširenje Slobodne zone, završetak Hiruškog bloka, pozorišta, gradskog stadiona, izgradnja novih dečijih igrališta, rekonstrukcija ulice Bore Stankovića, uređenje dela ulice Radničke, izgradnja nove komunalne infrastrukture i obnova postojeće, izgradnja toplovoda do Sigurne kuće“, rekao je Stanković.

Nakon toga predstavio je budžet grada po programima sa predviđenim sredstvima za svaku oblast. Tako su za stanovanje, urbanizam i prostorno planiranje predviđena sredstva u visini od oko 60 miliona dinara, za komunalnu delatnost 139 miliona dinara, za lokalni ekonomski razvoj 12 miliona, za razvoj turizma oko 50 miliona, za poljoprivredu i zaštitu životne sredine  po 25 miliona dinara, za organizaciju saobraćaja i saobraćajne infrastrukture 370 miliona dinara, za predškolsko vaspitanje i obrazovanje 436 miliona , za osnovne škole oko 117 miliona, za srednje 79 miliona dinara, za socijalnu i dečju zaštitu oko 146 miliona, za razvoj kuture oko 209 miliona dinara i za razvoj sporta i omladine oko 190 miliona dinara.

"Prilikom izrade budžeta vodilo se računa o investicijama, ali i izmirenju zaostalih dugovanja i nesmetanom funkcionisanju lokalne samouprave u narednom periodu", naglasio je Stanković.


#   Vranje   budžet   obrazovanje   investicije   Skupština grada   Ivan Stanković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima