Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изгореле бандере, без струје 120 домаћинстава

rssBookmark and Share

Врање 13.08.2012. Autor : Beta

У пожару код села Буштрање, Свињиште и Љаник у општини Прешево изгорело је осам бандера због чега је већ недељу дана око 120 домаћинстава без струје, а квар може бити отклоњен најраније у наредна два, три дана, изјавио је данас шеф диспечерске службе Електродистрибуције Врање Владан Вељковић.

Изгореле бандере, без струје 120 домаћинстава

Вељковић је изјавио да су сви средњенапонски дрвени стубови, бандере, које је захватио пожар били лако запаљиви, а да су у пожару страдали и сви изолатори на бандерама али не и проводници.

"Екипе Електродистрибуције Врање су од јутрос на терену, активирана је механизација за копање рупа за постављање нових бандера и припрема се потребан материјал", казао је Вељковић.

У пожару који је прошле недеље захватио реон око села Добросин у општини Бујановац такође су страдале и бандере што је узроковало прекид у напајању електричном енергијом села Добросин и Кончуљ.

Вељковић је раније навео да су две од три бандере страдале у пожару код Добросина замењене одмах након што је пожар угашен док су једну бандеру, која се налазила на територији на којој је забрањен улазак због минског поља, електричари заменили на сопствени ризик, без доласка деминера.


#   Врање   Бујановац   бандере
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима