Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Izgorele bandere, bez struje 120 domaćinstava

rssBookmark and Share

Vranje 13.08.2012. Autor : Beta

U požaru kod sela Buštranje, Svinjište i Ljanik u opštini Preševo izgorelo je osam bandera zbog čega je već nedelju dana oko 120 domaćinstava bez struje, a kvar može biti otklonjen najranije u naredna dva, tri dana, izjavio je danas šef dispečerske službe Elektrodistribucije Vranje Vladan Veljković.

Izgorele bandere, bez struje 120 domaćinstava

Veljković je izjavio da su svi srednjenaponski drveni stubovi, bandere, koje je zahvatio požar bili lako zapaljivi, a da su u požaru stradali i svi izolatori na banderama ali ne i provodnici.

"Ekipe Elektrodistribucije Vranje su od jutros na terenu, aktivirana je mehanizacija za kopanje rupa za postavljanje novih bandera i priprema se potreban materijal", kazao je Veljković.

U požaru koji je prošle nedelje zahvatio reon oko sela Dobrosin u opštini Bujanovac takođe su stradale i bandere što je uzrokovalo prekid u napajanju električnom energijom sela Dobrosin i Končulj.

Veljković je ranije naveo da su dve od tri bandere stradale u požaru kod Dobrosina zamenjene odmah nakon što je požar ugašen dok su jednu banderu, koja se nalazila na teritoriji na kojoj je zabranjen ulazak zbog minskog polja, električari zamenili na sopstveni rizik, bez dolaska deminera.


#   Vranje   Bujanovac   bandere
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima