Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Изградња вртића, парка и цркве на Булевару Светог Пантелејмона у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 08.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Пројекат изградње вртића на Булевару Светог Пантелејмона у Нишу, ГО Пантелеј, представља значајну иницијативу која има за циљ побољшање квалитета живота у локалној заједници.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Изградња вртића је од суштинског значаја за подршку породицама и пружање адекватне бриге и образовања деци у раном узрасту.

Локација изградње вртића у близини будуће цркве и парка на површини од 2,8 хектара има своје предности. Прво, близина цркве може бити од користи за верске активности и духовни развој деце, као и за повезивање са локалном верском заједницом. Такође, присуство парка у близини вртића омогућава деци да имају приступ зеленим површинама и природном окружењу, што је важно за њихов физички и ментални развој.

Одлука Градског већа да подржи овај пројекат указује на препознавање потреба заједнице и ангажовање локалних власти у решавању тих потреба. Изградња вртића може имати позитиван утицај на локалну економију кроз отварање радних места током изградње и касније кроз запошљавање особља које ће радити у вртићу.

Укључење помоћи Клуба привредника додатно ојачава подршку овом пројекту. Сарадња између јавног сектора и приватног сектора може допринети ефикаснијој реализацији пројекта и пружити додатне ресурсе и стручност у његовој имплементацији.

Све у свему, изградња вртића на Булевару Светог Пантелејмона у Нишу представља пример позитивне иницијативе која ће имати дугорочне користи за локалну заједницу, подржавајући развој деце и пружајући подршку породицама.

Усвајање промене и допуне Одлуке о изради Плана детаљне регулације зоне мешовите намене на подручју северно од Булевара Светог Пантелејмона од стране Градског већа представља важан корак ка урбанистичком планирању и развоју тог дела града и наћи ће се пред нишким одборницима наредне недеље.


#   Ниш   Градско веће   црква   изградња   парк   вртићи   ГО Пантелеј   Булевар Св. Пантелејмона
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима