Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У две нове фабрике компаније "Јура", радна места за 1.500 Лесковчана

rssBookmark and Share

Лесковац 12.10.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић изјавио је да ће корејска фабрика Јура отворити у Лесковцу још две фабрике у којима ће запослити још 1 500 радника.

У две нове фабрике компаније "Јура", радна места за 1.500 Лесковчана

Он је ово саопштио јуче на свечаној седници Скупштине поводом Дана града.

„Једна фабрика ће почети да се гради ових дана, требало би да се заврши маја месеца идуће године и ту ће бити посла за 500 радника“, казао је и додао да је то инвестиција од 20 милиона динара.

У изградању друге фабрике Корејци ће уложити 15 милиона евра.

„После тога крећемо са још једном фабриком, али ово је нова фабрика, са електромоторима, нешто што не постоји не само у Србији него ни у источној Европи и то је још неких 1000 нових радних места захваљујући Јури“, казао је Цветановић и позвао присутне да се аплаузома захвале представницима Јуре зато што су Лесковац препознали као град са повољним пословним окружењем.

„Данас, могу слободно да кажем, да је Лесковац препознат не само као град добре хране, већ као место које се развија, мења изглед, град у којем се отварају нова радна места и стварају бољи услови за живот. Између два светска рата, Лесковац је имао своје златно доба, развијену индустрију керамике, зејтина и пива, сапуна и козметике. После много турбулентних година, желимо да створимо ново златно доба, пре свега, кроз креирање повољног амбијента за инвестирање и пословање – рекао је градоначелник Цветановић. 


#   Лесковац   Горан Цветановић   Јура   радна места
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима