Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Какво нас лето очекује - топло али без екстремних врућина

rssBookmark and Share

07.06.2022. РТС, Јужна Србија Инфо

Метеоролог Недељко Тодоровић каже за РТС да нас од сутра па до недеље очекује променљиво и нестабилно време и пад температуре. Указује и на то да нас очекује топло лето, али да нема назнака да ћемо имати неки талас екстремних врућина.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Недељко Тодоровић је, гостујући у Београдској хроници, навео да ће у наредна три, четири дана бити променљиво облачно и нестабилно, местимично с кишом и пљусковима.

"У петак и суботу максимална температура ће бити 24 степена", наводи Тодоровић и додаје да је то типично време за јун. 

Указује и на то да нас од недеље очекује побољшање времена, а да температуре од око 30 степени можемо очекивати средином следеће седмице.

"У недељу почиње полако да се побољшава време, мала је вероватноћа за неки краткотрајни пљушчић, али иде разведравање и следи нам пораст температуре од следеће седмице. Вероватно средином следеће седмице температура може да буде око 30 степени", наводи Тодоровић.

Наводи и да лето у нашу земљу званично по календару долази 21. јуна, али да је оно по температурама које смо имали већ стигло.

Очекује нас топло лето, наводи, али нема назнака да ћемо имати неки талас екстремних врућина. 

"Очекује нас топло лето, али оно неће бити најтоплије до сада", каже Тодоровић.

Подсећа нас да је најтоплије било 1908. године када је забележена температура од 34,9 степени, а да је 24. јуна прошле године забележен апсолутни рекорд за тај датум – 38,7 степени.


#   РХМЗ   врућине   временска прогноза   лето   Недељко Тодоровић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима