Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kakvo nas leto očekuje - toplo ali bez ekstremnih vrućina

rssBookmark and Share

07.06.2022. RTS, Južna Srbija Info

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže za RTS da nas od sutra pa do nedelje očekuje promenljivo i nestabilno vreme i pad temperature. Ukazuje i na to da nas očekuje toplo leto, ali da nema naznaka da ćemo imati neki talas ekstremnih vrućina.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Nedeljko Todorović je, gostujući u Beogradskoj hronici, naveo da će u naredna tri, četiri dana biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i pljuskovima.

"U petak i subotu maksimalna temperatura će biti 24 stepena", navodi Todorović i dodaje da je to tipično vreme za jun. 

Ukazuje i na to da nas od nedelje očekuje poboljšanje vremena, a da temperature od oko 30 stepeni možemo očekivati sredinom sledeće sedmice.

"U nedelju počinje polako da se poboljšava vreme, mala je verovatnoća za neki kratkotrajni pljuščić, ali ide razvedravanje i sledi nam porast temperature od sledeće sedmice. Verovatno sredinom sledeće sedmice temperatura može da bude oko 30 stepeni", navodi Todorović.

Navodi i da leto u našu zemlju zvanično po kalendaru dolazi 21. juna, ali da je ono po temperaturama koje smo imali već stiglo.

Očekuje nas toplo leto, navodi, ali nema naznaka da ćemo imati neki talas ekstremnih vrućina. 

"Očekuje nas toplo leto, ali ono neće biti najtoplije do sada", kaže Todorović.

Podseća nas da je najtoplije bilo 1908. godine kada je zabeležena temperatura od 34,9 stepeni, a da je 24. juna prošle godine zabeležen apsolutni rekord za taj datum – 38,7 stepeni.


#   RHMZ   vrućine   vremenska prognoza   leto   Nedeljko Todorović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima