Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ко је крив за помор рибе код Куршумлије?

rssBookmark and Share

Куршумлија 30.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Узрок помора риба у реци Топлици код Куршумлије, какав се не памти у последњих 30 година, још није познат, изјавио је данас Танјугу управник рибочуварске службе "Јужна Морава" Никола Кумановић, и навео да је о свему обавештена надлежна инспекција.

Ко је крив за помор рибе код Куршумлије?

 

Кумановић је рекао да су о великом помору риба у реци Топлици обавештене све надлежне државне инспекције, као и Институт за јавно здравље из Ниша, који ће урадити комплетну анализу воде након чега ће бити познат узрок овог еколошког инцидента.

"Вода је црне боје и осећа се непријатни мирис", казао је Кумановић, нагласивши да се ради о непроцењивој штети. Он је најавио да ће радници рибочуварске службе "Јужна Морава Два" данас извршити уклањање угинулих риба.

Менаџер за односе с јавношћу дрвног предузећа "Симпо-Шик" у Куршумлији Јелена Несторовић рекла је Танјугу да је на одмору, и да још не зна о чему се ради.

Постројење отпадних вода које ради у оквиру дрвног комбината је под сталним надзором стручњака, који брину да све буде у складу са прописима, казала је она.

У предузећу "Фриго најс", погон Куршумлија такође су негирали да имају било какве везе са великим помором риба у реци Топлици.

Резултати анализе воде, као и инспекција која је на терену, утврдиће ко је заиста крив за велики помор риба у тој реци.


#   Куршумлија   Јужна Морава   Институт за јавно здравље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима