Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ko je kriv za pomor ribe kod Kuršumlije?

rssBookmark and Share

Kuršumlija 30.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Uzrok pomora riba u reci Toplici kod Kuršumlije, kakav se ne pamti u poslednjih 30 godina, još nije poznat, izjavio je danas Tanjugu upravnik ribočuvarske službe "Južna Morava" Nikola Kumanović, i naveo da je o svemu obaveštena nadležna inspekcija.

Ko je kriv za pomor ribe kod Kuršumlije?

 

Kumanović je rekao da su o velikom pomoru riba u reci Toplici obaveštene sve nadležne državne inspekcije, kao i Institut za javno zdravlje iz Niša, koji će uraditi kompletnu analizu vode nakon čega će biti poznat uzrok ovog ekološkog incidenta.

"Voda je crne boje i oseća se neprijatni miris", kazao je Kumanović, naglasivši da se radi o neprocenjivoj šteti. On je najavio da će radnici ribočuvarske službe "Južna Morava Dva" danas izvršiti uklanjanje uginulih riba.

Menadžer za odnose s javnošću drvnog preduzeća "Simpo-Šik" u Kuršumliji Jelena Nestorović rekla je Tanjugu da je na odmoru, i da još ne zna o čemu se radi.

Postrojenje otpadnih voda koje radi u okviru drvnog kombinata je pod stalnim nadzorom stručnjaka, koji brinu da sve bude u skladu sa propisima, kazala je ona.

U preduzeću "Frigo najs", pogon Kuršumlija takođe su negirali da imaju bilo kakve veze sa velikim pomorom riba u reci Toplici.

Rezultati analize vode, kao i inspekcija koja je na terenu, utvrdiće ko je zaista kriv za veliki pomor riba u toj reci.


#   Kuršumlija   Južna Morava   Institut za javno zdravlje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima