Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ogromna šteta: Zbog obilnih padavina proglašena vanredna situacija u delu kuršumlijske opštine

rssBookmark and Share

Kuršumlija 24.05.2018. Južna Srbija Info

U sredu 23. maja u kabinetu predsednika opštine održana je vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kuršumlija, kojom je predsedavao Komandant štaba, Radoljub Vidić.

Foto: Opština Kuršumlija
Foto: Opština Kuršumlija

Sednici prisustvovali su i članovi štaba, Miško Keča, načelnik Topličkog okruga Milan Aranđelović, predsednik Okružnog štaba za vanredne situacije Zoran Ristić, zamenik predsednika opštine Nebojša Jović, direktor Komunalnog preduzeća, Vojimir Čarapić, direktor Elektrodistribucije Milan Đurđević, direktor Javnog preduzeća za uređenje gradskog građevinskog zemljišta Rodoljub Stojčić, Milanka Janković predstavnik Simpo Šik-a, Dragan Mijajlović DOO „Južna Morava 2 Niš“ kao i predstavnici Opštinske uprave.

Na pomenutoj sednici detaljno je razmatrano novonastalo stanje na teritoriji kuršumlijske opštine usled obilnih padavina koje je našu opštinu zahvatilo poslednjih dana, te je na predlog Opštinskog štaba za vanredne situcije opštine Kuršumlija predsednik Vidić doneo Odluku da se proglašena vanredna situacija na delu teritorije opštine Kuršumlija od 7. maja ove godine, u Mesnim zajednicama Rača i Ivan Kula proširi i na područja mesnih zajednica, Dobro Do, Merdare, Degrmen i Prolom.

Tom prilikom, predsednik Vidić, naglasio je da je nezapamćeno nevreme zahvatilo ovaj kuršumlijski kraj, te da je velika količina vode najveće štete nanela na lokalnim i nekategorisanim putevima koji vode ka planinskim selima. Buični potoci upropastili su sve ono što je sanirano u proteklih par dana i nijedan propust nije izdržao. On je naglasio da je šteta ogromna, te da se ne zna tačno kolika je.

„Sami sigurno nećemo moći da izdržimo, ni što se mehanizacije tiče, ni finansijskih sredstava. Opštinske komisije narednih dana nastaviće procenu šteta, kako na putevima i objektima, tako i na poljoprivrednim kulturama, koje su u blizini potoka i reke Kosanice stradali u potpunosti, a Izveštaje o proceni štete uputićemo Vladi Republike Srbije”, rekao je predsednik Vidić.

Obilne padavine izvale su i brojna klizišta, tako da se, turistima koji se kreću ka Đavoljoj Varoši, preporučuje oprezna vožnja.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Južna Morava   Radoljub Vidić   Milan đurđević   padavine   Simpo Šik   Vojimir Čarapić   Dragan Mijajlović   vanredna situacija   štab za vanredne situacije   sektor za vanredne situacije   klizište   Nebojša Jović   Zoran Ristić   Milan Aranđelović
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima