Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лакше до документација: Град Ниш отвара Јединствено управно место за грађане

rssBookmark and Share

Ниш 10.03.2022. Јужна Србија Инфо

Град Ниш отвара Јединствено управно место (ЈУМ) за грађане у улици Николе Пашића 24 које ће допринети да се скрати време чекања на потребне документе, објављено је на званичном градском сајту.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

У сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе отварањем ЈУМ грађани ће штедети новац, а редови неће бити дуги, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски која је јуче обишла седиште ЈУМ са сарадницима.

ЈУМ доприноси рационализацији и концентрацији поступка посебно када је за остваривање једног или више права потребно поступање једног или више органа.

Добићемо 14 модерних шалтера, љубазне и обучене службенике који грађанима могу да пруже тачне и прецизне информације, помогну им да користе еУслуге, да им издају потребан документ. Шалтерски радници биће у униформама. Важан нам је и визуелни идентитет Града Ниша, навела је Драгана Сотировски.

После 20 година Градски услужни центар који се налазио на истом месту је у поступку модернизације, завршени су грађевински радови и у наставку следи опремање простора потребним уређајима и њихово тестирање, казала је вршилац дужности Градске управе за органе Града и грађанска стања Марина Јанковић.

ЈУМ омогућава брзу и економичну комуникацију са грађанима који ће моћи путем интернета и СМС порука да закажу пријем, напоменула је она.

На Инфо пулту у ЈУМ грађани ће моћи да добију упутство за електронску комуникацију и како могу да користе услуге еУправе.

Модерне шалтере у ЈУМ имаће Градска управа за органе Града и грађанска стања, Градска управа за друштвене делатности и Градска управа за финансије. Отварање ЈУМ за грађане, како је најављено, очекује се у другој половини марта ове године.

Извор: Град Ниш


#   Ниш   Драгана Сотировски   јединствена управна места ЈУМ   ЈУМ
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима