Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lakše do dokumentacija: Grad Niš otvara Jedinstveno upravno mesto za građane

rssBookmark and Share

Niš 10.03.2022. Južna Srbija Info

Grad Niš otvara Jedinstveno upravno mesto (JUM) za građane u ulici Nikole Pašića 24 koje će doprineti da se skrati vreme čekanja na potrebne dokumente, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

U saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave otvaranjem JUM građani će štedeti novac, a redovi neće biti dugi, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je juče obišla sedište JUM sa saradnicima.

JUM doprinosi racionalizaciji i koncentraciji postupka posebno kada je za ostvarivanje jednog ili više prava potrebno postupanje jednog ili više organa.

Dobićemo 14 modernih šaltera, ljubazne i obučene službenike koji građanima mogu da pruže tačne i precizne informacije, pomognu im da koriste eUsluge, da im izdaju potreban dokument. Šalterski radnici biće u uniformama. Važan nam je i vizuelni identitet Grada Niša, navela je Dragana Sotirovski.

Posle 20 godina Gradski uslužni centar koji se nalazio na istom mestu je u postupku modernizacije, završeni su građevinski radovi i u nastavku sledi opremanje prostora potrebnim uređajima i njihovo testiranje, kazala je vršilac dužnosti Gradske uprave za organe Grada i građanska stanja Marina Janković.

JUM omogućava brzu i ekonomičnu komunikaciju sa građanima koji će moći putem interneta i SMS poruka da zakažu prijem, napomenula je ona.

Na Info pultu u JUM građani će moći da dobiju uputstvo za elektronsku komunikaciju i kako mogu da koriste usluge eUprave.

Moderne šaltere u JUM imaće Gradska uprava za organe Grada i građanska stanja, Gradska uprava za društvene delatnosti i Gradska uprava za finansije. Otvaranje JUM za građane, kako je najavljeno, očekuje se u drugoj polovini marta ove godine.

Izvor: Grad Niš


#   Niš   Dragana Sotirovski   jedinstvena upravna mesta JUM   JUM
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima