Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svi "papiri" na jednom mestu, ušteda noca i vremena građana Niša

rssBookmark and Share

Niš 02.07.2021. Južna Srbija Info

U Nišu će biti otvoreno jedinstveno upravno mesto (JUM) gde će građani uz uštedu novca i vremena moći da dobiju potrebna dokumanta ili uslugu koju su tražili, rečeno je tokom obilaska prostora u Gradskoj upravi u ulici Nikole Pašića gradonačelnice Dragane Sotirovski i ministarke državne uprave i lokalne samouprave Marije Obradović.

Svi "papiri" na jednom mestu, ušteda noca i vremena građana Niša

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pomoglo nam je sa pet miliona dinara za opremanje jedinstvenog upravnog mesta i mi ćemo u narednim nedeljama raditi na implementaciji tog projekta, a narednih godina ćemo ga nadograđivati, rekla je gradonačelnica Niša napomenuvši da je ovo prava prilika da sa ministarkom razgovaramo o unapređenju rada gradskih uprava.

Građani će uz uštedu novca i vremena, na jednom mestu i na jednom šalteru, moći da dobiju potrebna dokumenta ili uslugu koju su tražili, napomenula je Marija Obradović.

„Niko iz besa ne dolazi na bilo koji šalter u gradske i opštinske uprave, već ga je na to naterala nužda, a naš zadatak je da obezbedimo opremu, da sprovodimo edukaciju kadrova i da uz ljubaznog službenika na šalteru građani mogu efikasno da završe svoje poslove“, navela je ministarka.

Prema njenim rečima, za opremanje JUM potrebno je još novca i Ministarstvo će narednih godina planirati obimniji budžet za tu oblast.

Ona je pohvalila rad Gradske uprave Niša rekavši da prednjači po broju usluga, apliciranju projektima i posvećenošću.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Ministarstvo lokalne samouprave   uslužni centar   JUM   Marija Obradović   Jedinstveni upravno mesto JUM
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima