Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сви "папири" на једном месту, уштеда ноца и времена грађана Ниша

rssBookmark and Share

Ниш 02.07.2021. Јужна Србија Инфо

У Нишу ће бити отворено јединствено управно место (ЈУМ) где ће грађани уз уштеду новца и времена моћи да добију потребна докуманта или услугу коју су тражили, речено је током обиласка простора у Градској управи у улици Николе Пашића градоначелнице Драгане Сотировски и министарке државне управе и локалне самоуправе Марије Обрадовић.

Сви "папири" на једном месту, уштеда ноца и времена грађана Ниша

Министарство државне управе и локалне самоуправе помогло нам је са пет милиона динара за опремање јединственог управног места и ми ћемо у наредним недељама радити на имплементацији тог пројекта, а наредних година ћемо га надограђивати, рекла је градоначелница Ниша напоменувши да је ово права прилика да са министарком разговарамо о унапређењу рада градских управа.

Грађани ће уз уштеду новца и времена, на једном месту и на једном шалтеру, моћи да добију потребна документа или услугу коју су тражили, напоменула је Марија Обрадовић.

„Нико из беса не долази на било који шалтер у градске и општинске управе, већ га је на то натерала нужда, а наш задатак је да обезбедимо опрему, да спроводимо едукацију кадрова и да уз љубазног службеника на шалтеру грађани могу ефикасно да заврше своје послове“, навела је министарка.

Према њеним речима, за опремање ЈУМ потребно је још новца и Министарство ће наредних година планирати обимнији буџет за ту област.

Она је похвалила рад Градске управе Ниша рекавши да предњачи по броју услуга, аплицирању пројектима и посвећеношћу.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Министарство локалне самоуправе   услужни центар   ЈУМ   Марија Обрадовић   Јединствени управно место ЈУМ
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима