Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Летња сезоона: Гужве на граници са Македонијом само у аутобуском саобраћају

rssBookmark and Share

Прешево 03.06.2017. Јужна Србија Инфо

Како су поједини медији пренели да се на граници са Македонијом, тачније на граничном прелазу Прешево, због почетка туристичке сезоне већ стварају гужве како због штрајка грчких цариника, тако и због ''успореног рада наших и македонских цариника'', Управа царина Србије жели да информише јавност о реалном стању на том прелазу.

Летња сезоона: Гужве на граници са Македонијом само у аутобуском саобраћају

На граничном прелазу Прешево је приметан почетак туристичке предсезоне, јер велики број туриста већ одлази на летовање у Грчку користећи повољне вансезонске аранжмане са аутобуским превозом.

Иако задржавања у путничком аутомобилском саобраћају нема, то није случај са аутобуским саобраћајем на излазу из земље.

Наиме, туристичке агенције, махом ноћу, аутобусима превозе велики број путника, о чему говоре и подаци за последњих пет ноћи током којих је из земље изашло више од 300 аутобуса.

Наглашавамо да царински службеници, у аутобуском саобраћају, на излазу из земље, спроводе најминималније мере царинског надзора и не врше никакву ручну или електронску евиденцију аутобуса и путника, што значи да не могу бити узрок поменутих задржавања.

На излазу из земље се, међутим, врше друге врсте контрола које спроводе друге граничне службе.

Тренутна ситуација на граничном прелазу Прешево је да су задржавања, у теретном и путничком саобраћају, на улазу и излазу из земље, не дужа од 10 минута, што неће бити случај у ноћној смени када почну да пристижу аутобуси.

Најављени штрајк грчких цариника је трајао 24 часа и тренутно стање на грчкој граници је редовно.


#   Прешево   саобраћај   Туристичке агенције   Грчка   царина   Летња сезона   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима