Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медицински део Кризног штаба тражи ванредно стање и полицијски час, одлука наредних дана

Bookmark and Share

01.03.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Медицински део Кризног штаба је предложио увођење полицијског часа, а одлука ће бити донета наредних дана, рекао је покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић након седнице Кризног штаба.

Медицински део Кризног штаба тражи ванредно стање и полицијски час, одлука наредних дана

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је новинарима да медицински део Кризног штаба тражи увођење ванредног стања и полицијског часа.

Они сматрају, како је навео, да смањење рада за сат, два или три у објектима где је велики промет, не доноси ништа у погледу борбе против ширења коронавируса, јер ће и тада поједини организовати кућне журке, што, додаје, неће бити могуће контролисати осим увођењем полицијског часа.

Навео је да је став тог дела штаба "јасно и децидно" да би у овом тренутку то било најцелисходније решење, без улажења у то какве би економске последице "локдаун" изазвао.

Гојковић је истакао да је остало да се чланови Штаба састану у "следећих дан, два" поново, да се до тада обаве различите консултације и да се затим донесе одлука адекватна и најбоља за све.

Нико у јавности, како је рекао, не треба да орочава ту одлуку и она ће бити донета наредних дана.

Истакао је и да се на седници разговарало и о могућем пооштравању казни за оне који крше мере.

"Морамо водити рачуна о јавном здрављу, интересу наших грађана, и здравља, али се морамо водити и мишљу како ћемо као држава након годину дана у свему овоме да поднесемо не само економски, него и у осталим аспектима, социолошки, психолошки, ментално евентуално нови ‘локдаун’", рекао је Гојковић.

"Ако буде велики број заражених, нећемо моћи да вакцинишемо људе" 

Највећи проблем је, како је рекао, да се успешно спроведе вакцинација у условима повећаног броја оболелих.

"Ако будемо имали велики број заражених, нећемо моћи да вакцинишемо људе", упозорио је Гојковић.

Најавио је да ће сутра, на иницијативу премијерке Брнабић, тим из Министарства здравља ићи у Врање како би видео зашто постоји проблем са великим повећањем броја новозаражених у том граду.

Упитан колико се болница вратило у ковид систем, Гојковић је навео да је сваки дан све већи број болесника пацијента, а тиме се и повећава удео у болничким капацитетима.


#   ванредно стање   привремене мере   кризни штаб   Коронавирус   полицијски час
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима