Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Метропаркинг југ – Лесковац спреман за договор

rssBookmark and Share

Лесковац 13.03.2011. Душан Коцић

У 2010. години континуирано смо вршили уплате у буџет града у износу који је предвиђен уговором, подржали велики број хуманитарних акција и пружили помоћ бројним удружењима и локалној самоуправи у износу од око 2.000.000 динара – истиче Јелена Лукић, шеф маркетинга предузећа Метропаркинг југ

Метропаркинг југ: има доста неискоришћчених паркинг места
Метропаркинг југ: има доста неискоришћчених паркинг места
ЛЕСКОВАЦ – Предузеће „Метропаркинг југ “ д.о.о. обавештава грађане Лесковца да је спремно и сагласно да размотри сваку опцију која води побољшању Уговора о обављању комуналне делатности одржавања јавних паркинг простора и решавању стационарног саобраћаја – наводи се у саопштењу овог колектива.

Саопштење је уследило после недавне одлуке Градског већа која је донета ,,тесном већином гласова’’ да се не прихвата предлог Метропаркинга југ д.о.о. о корекцији цена паркирања, из тог колектива су се огласили саопштењем у коме изражавају спремност да наставе сарадњу са локалном самоуправом.

Метропаркинг југ у Лесковцу располаже са 1.020 паркинг места, али се активно користи 680 паркиралишта. Колектив је прошле године уложио у развој инфраструктуре у граду на Ветерници нешто више од 4,9 милиона динара, а и до краја ове пословне године планирају значајне инвестиције. Између осталог, санираће коловоз и тротоар у Улици Лесковачког одреда, поставиће нове заштитне саобраћајне стубиће на тротоарима у центру града и инвестираће у неколико атрактивних програма који би требало да допринесу бољем изгледу града.

,,Природно је да свима нисмо по вољи, али ћемо се и даље трудити да  испоштујемо све што смо обећали!’’, оцењује Огњен Огњеновић, извршни директор предузећа Метропаркинг југ из Лесковца.

Преговори о измени поменутог уговора са кабинетом градоначелника трају већ дуже време са већ дефинисаним конструктивним предлозима - прецизира се у саопштењу и додаје да су у колективу имали пуно разумевања за тежак материјални положај грађана Лесковца, те ни цене паркирања нису повећаване и оне су најниже у Србији, а из истих разлога колектив није инсистирао на испуњењу уговорних обавеза које је преузео град.

 Директор Огњен Огњановић и шеф маркетинга Јелена Лукић
Директор Огњен Огњановић и шеф маркетинга Јелена Лукић

,,У 2010. години смо континуирано вршили уплате у буџет града у износу који је предвиђен уговором, подржали велики број хуманитарних акција и пружили помоћ бројним удружењима и локалној самоуправи у износу од око 2.000.000 динара’’ , истиче Јелена Лукић, шеф маркетинга предузећа Метропаркинг југ.

Трудићемо се и надаље – наставља Лукићева - да делатност која нам је поверена вршимо на што квалитетнији начин, али желимо овом приликом да истакнемо како нам је простор за нормално обављање веома сужен и да реално не можемо адекватно да послујемо.

За разлику од јавних предузећа, чији је оснивач локална самоуправа, где су цене кориговане за 10,6 одсто навише, захтеву Метропаркинга није удовољено и то ,,тесном већином гласова’’ и први пут је дошло до поделе у ,,владајућој коалицији’’. Према предлогу Метропаркинга југ, у првој зони цена једног сата паркирања требало је да буде 30 уместо 27 динара, другој 25 уместо 22, а по новој рачуници универзална паркинг карта коштала би 150 уместо 100 динара.

,,Надамо се да ће преговори о измени Уговора о обављању комуналне делатности за коју смо задужени изнедрити решење којим ће бити задовољне све стране: и грађани, и Град и наше предузеће’’ – наводи се на крају саопштењу Метропаркинг југ из Лесковца.


#   Лесковац   локална самоуправа   Јелена Лукић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима