Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Metroparking jug – Leskovac spreman za dogovor

rssBookmark and Share

Leskovac 13.03.2011. Dušan Kocić

U 2010. godini kontinuirano smo vršili uplate u budžet grada u iznosu koji je predviđen ugovorom, podržali veliki broj humanitarnih akcija i pružili pomoć brojnim udruženjima i lokalnoj samoupravi u iznosu od oko 2.000.000 dinara – ističe Jelena Lukić, šef marketinga preduzeća Metroparking jug

Metroparking jug: ima dosta neiskorišćčenih parking mesta
Metroparking jug: ima dosta neiskorišćčenih parking mesta
LESKOVAC – Preduzeće „Metroparking jug “ d.o.o. obaveštava građane Leskovca da je spremno i saglasno da razmotri svaku opciju koja vodi poboljšanju Ugovora o obavljanju komunalne delatnosti održavanja javnih parking prostora i rešavanju stacionarnog saobraćaja – navodi se u saopštenju ovog kolektiva.

Saopštenje je usledilo posle nedavne odluke Gradskog veća koja je doneta ,,tesnom većinom glasova’’ da se ne prihvata predlog Metroparkinga jug d.o.o. o korekciji cena parkiranja, iz tog kolektiva su se oglasili saopštenjem u kome izražavaju spremnost da nastave saradnju sa lokalnom samoupravom.

Metroparking jug u Leskovcu raspolaže sa 1.020 parking mesta, ali se aktivno koristi 680 parkirališta. Kolektiv je prošle godine uložio u razvoj infrastrukture u gradu na Veternici nešto više od 4,9 miliona dinara, a i do kraja ove poslovne godine planiraju značajne investicije. Između ostalog, saniraće kolovoz i trotoar u Ulici Leskovačkog odreda, postaviće nove zaštitne saobraćajne stubiće na trotoarima u centru grada i investiraće u nekoliko atraktivnih programa koji bi trebalo da doprinesu boljem izgledu grada.

,,Prirodno je da svima nismo po volji, ali ćemo se i dalje truditi da  ispoštujemo sve što smo obećali!’’, ocenjuje Ognjen Ognjenović, izvršni direktor preduzeća Metroparking jug iz Leskovca.

Pregovori o izmeni pomenutog ugovora sa kabinetom gradonačelnika traju već duže vreme sa već definisanim konstruktivnim predlozima - precizira se u saopštenju i dodaje da su u kolektivu imali puno razumevanja za težak materijalni položaj građana Leskovca, te ni cene parkiranja nisu povećavane i one su najniže u Srbiji, a iz istih razloga kolektiv nije insistirao na ispunjenju ugovornih obaveza koje je preuzeo grad.

 Direktor Ognjen Ognjanović i šef marketinga Jelena Lukić
Direktor Ognjen Ognjanović i šef marketinga Jelena Lukić

,,U 2010. godini smo kontinuirano vršili uplate u budžet grada u iznosu koji je predviđen ugovorom, podržali veliki broj humanitarnih akcija i pružili pomoć brojnim udruženjima i lokalnoj samoupravi u iznosu od oko 2.000.000 dinara’’ , ističe Jelena Lukić, šef marketinga preduzeća Metroparking jug.

Trudićemo se i nadalje – nastavlja Lukićeva - da delatnost koja nam je poverena vršimo na što kvalitetniji način, ali želimo ovom prilikom da istaknemo kako nam je prostor za normalno obavljanje veoma sužen i da realno ne možemo adekvatno da poslujemo.

Za razliku od javnih preduzeća, čiji je osnivač lokalna samouprava, gde su cene korigovane za 10,6 odsto naviše, zahtevu Metroparkinga nije udovoljeno i to ,,tesnom većinom glasova’’ i prvi put je došlo do podele u ,,vladajućoj koaliciji’’. Prema predlogu Metroparkinga jug, u prvoj zoni cena jednog sata parkiranja trebalo je da bude 30 umesto 27 dinara, drugoj 25 umesto 22, a po novoj računici univerzalna parking karta koštala bi 150 umesto 100 dinara.

,,Nadamo se da će pregovori o izmeni Ugovora o obavljanju komunalne delatnosti za koju smo zaduženi iznedriti rešenje kojim će biti zadovoljne sve strane: i građani, i Grad i naše preduzeće’’ – navodi se na kraju saopštenju Metroparking jug iz Leskovca.

Komentara: 0


#   Leskovac   lokalna samouprava   Jelena Lukić
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima