Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Милош Банђур примио делегацију Универзитета из Санкт Петербурга

rssBookmark and Share

Ниш 18.09.2018. Јужна Србија Инфо

У Градској кући организован је пријем за високу делегацију Универзитета државних противпожарних служби из Санкт Петербурга који је у саставу руског министарстсва за ванредне ситуације.

Милош Банђур примио делегацију Универзитета из Санкт Петербурга

Госте из Русије је у "вип салону" примио заменик градоначелника проф.др Милош Банђур.

Делегацију Универзитета чине генерал-мајор Едуард Чижиков,који је 2014. године предводио руске спасиоце током акција у поплављеном Обреновцу и Игор Осипчук заменик начелника и ректор овог универзитета.

У пријатељском разговору са представницима ове елитне руске високошколске установе размотрене су могућности сарадње на пољу едукације наших стручњака,а биће отворено и представништво овог Универзитета које школује око шест хиљада студената у просториjама српско-руског хуманитарног центра.

Генерал Едуард Николајевич Чижиков, некадашњи заменик министра за ванредне ситуације и главни војни експерт Министарства за послове цивилне одбране, ванредне ситуације и ликвидације последица елементарних непогода Руске Федерације, данас је ректор Универзитета Државне противпожарне службе Министарства за ванредне ситуације из Санкт Петербурга.

Јавност у Србији упознала га је током 2014. године, када је после позива у помоћ руководства наше земље за мање од 12 сати са спасиоцима стигао у Обреновац.

Коментара: 0


#   Ниш   Милош Банђур   Санкт Петербург   ВИП салон   Универзитет Сант Петербург   Едуард Чижиков
@Milos_Bandjur @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима