Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Шарчевић посетио Алексинац

rssBookmark and Share

Алексинац 10.05.2017.

Министар просвете и науке Младен Шарчевић боравио је данас у Алексинцу и Житорађи. Он је, са председником општине Ненадом Станковићем, обишао школске објекте у Алексинцу и најавио скоро завршење радова.

Фото: Општина Алексинац
Фото: Општина Алексинац

Шарчевић је разговарао са председником општине Алексинац Ненадом Станковићем, да би касније заједно обишли Основну школу "Љупче Николић", као и објекат у изградњи Пољопривредне школе "Шуматовац".

Поводом радова на доградњи ОШ "Љупче Николић" министар је изјавио да су обезбеђена средства за наставак радова.

Што се тиче реновирања објекта Пољопривредне школе "Шуматовац" на војничком путу, министар је изразио незадовољство досадашњим током радова и најавио да би ситуација могла да се разреши већ следеће године.

Поводом петиције за ревизију изучавања Дарвинове теорије еволуције у школама, он је изјавио да министарство неће реаговати и мењати наставне планове и програме.

"Нисмо изнели научни став, већ просветни", рекао је Шарчевић додавши да је ревизија те теорије питање за научнике, саопштило је ресорно министарство.

Уобичајено паркирање на пешачком прелазу...

Он је навео и да би "за њено оспоравање морало да се научно докаже и да буде прихваћено од стране научне заједнице, не само наше већ и светске, јер се ради о светски прихваћеној теорији еволуције", наводи се у саопштењу.

Петиција за ревизију изучавања теорије еволуције у школама и факултетима, упућена је Одбору Скупштине Србије за образовање, Министарству просвете, Српској академији наука и уметности, као и сенатима универзитета.

Алексиначке вести


#   Алексинац   Житорађа   наука   Ненад Станковић   министар   Пољопривредна школа   Љупче Николић ОШ   Министарство просвете   Младен Шарчевић   биологија   Дарвинова теорија
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима