Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministar Šarčević posetio Aleksinac

rssBookmark and Share

Aleksinac 10.05.2017.

Ministar prosvete i nauke Mladen Šarčević boravio je danas u Aleksincu i Žitorađi. On je, sa predsednikom opštine Nenadom Stankovićem, obišao školske objekte u Aleksincu i najavio skoro završenje radova.

Foto: Opština Aleksinac
Foto: Opština Aleksinac

Šarčević je razgovarao sa predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem, da bi kasnije zajedno obišli Osnovnu školu "Ljupče Nikolić", kao i objekat u izgradnji Poljoprivredne škole "Šumatovac".

Povodom radova na dogradnji OŠ "Ljupče Nikolić" ministar je izjavio da su obezbeđena sredstva za nastavak radova.

Što se tiče renoviranja objekta Poljoprivredne škole "Šumatovac" na vojničkom putu, ministar je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim tokom radova i najavio da bi situacija mogla da se razreši već sledeće godine.

Povodom peticije za reviziju izučavanja Darvinove teorije evolucije u školama, on je izjavio da ministarstvo neće reagovati i menjati nastavne planove i programe.

"Nismo izneli naučni stav, već prosvetni", rekao je Šarčević dodavši da je revizija te teorije pitanje za naučnike, saopštilo je resorno ministarstvo.

Uobičajeno parkiranje na pešačkom prelazu...

On je naveo i da bi "za njeno osporavanje moralo da se naučno dokaže i da bude prihvaćeno od strane naučne zajednice, ne samo naše već i svetske, jer se radi o svetski prihvaćenoj teoriji evolucije", navodi se u saopštenju.

Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, upućena je Odboru Skupštine Srbije za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.

Aleksinačke vesti


#   Aleksinac   Žitorađa   nauka   Nenad Stanković   ministar   Poljoprivredna škola   Ljupče Nikolić OŠ   Ministarstvo prosvete   Mladen Šarčević   biologija   Darvinova teorija
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima