Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министар Вулин у Нишу: "Војска Косова" може да узнемири читав Балкан!

rssBookmark and Share

Ниш 29.10.2018. Јужна Србија Инфо

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је јуче хуманитарној кошаркашкој утакмици између екипа Копнене војске и компаније “Mozzart” у спортској хали "Шивара" у Нишу.

Министар Вулин у Нишу: "Војска Косова" може да узнемири читав Балкан!

Министар Вулин је, након утакмице, истакао да Војска Србије и компанија “Mozzart” изузетно сарађују, изражавајући захвалност на томе што су препознали значај и вредност војног спорта.

Хуманитарној утакмици у Нишу присуствовао је и командант Копнененe војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, представници града Ниша, као и припадници Војске Србије из нишког гарнизона.

Након утакмице, Вулин је одговарао на новинарска питања

"Ситуација у Копненој зони безбедности је стабилна и мирна", изјавио је министар одбране Александар Вулин, после хуманитарне кошаркашке утакмице у Нишу, одговарјаћи на питање новинара. "У Копненој зони безбедности се, као и сваког дана, налази предвиђени број наших припадника и одговарајуће технике. Стање је редовно, стабилно, мирно, нема никаквих провокација, а наша војска врло пажљиво прати ситуацију у Копненој зони безбедности увек спремна да реагује и заштити нашу територију и наше грађане и имовину. Данас и претходних дана ситуација је потпуно мирна, стабилна и под контролом Војске Србије", изјавио је министар Вулин.

"Војска Косова" може да узнемири читав Балкан

"Србија се одлучно противи било каквом формирању не војске већ паравојске на Косову јер то не може бити војска. Да бисте имали војску ви прво морате да будете држава, а као што знамо Косово је територија под управом Уједињених нација у складу са Резолуцијом 1244, дакле не може бити оружаних снага осим Кфора", изјавио је министар одбране Александар Вулин, после хуманитарне кошаркашке утакмице у Нишу, упитан да прокоментарише формирање "војске Косова".

"Ми ћемо се на свим светским форумима и где год будемо могли доследно залагати и веома упорно и тврдоглаво борити да се никаква паравојска не формира на Косову и Метохији. Дати неосуђеним терористима тешко наоружање у руке и очекивати да ће бити мирно и стабилно није могуће. На нама је да се боримо и супротставимо, а на међународној заједници да покаже како држи до сопствене речи. Ми имамо реч и НАТО пакта да се никакве оружане формације Албанаца неће моћи појавити северно од реке Ибар без претходне најаве и сагласности НАТО пакта и сва четири градоначелника српских општина на северу. То мора да се испоштује. Реч међународне заједнице мора да се поштује уколико је њој стало, не само до мира и стабилности на Косову и Метохији, већ и до мира и стабилности на простору читавог Балкана. Паравојска на простору Косова не може да допринесе миру и стабилности али може немиру и нереду и може да узнемири читав Балкан", изјавио је министар Вулин.


#   Ниш   Александар Вулин   Косово и Метохија   утакмица   Милосав Симовић   Команда копнене војске Србије   баскет   Копнена зона безбедности   Војска Србије   Моцарт кладионица   Војска Косова
@VulinAleksandar @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима