Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Инспекција у КЦ Ниш због ''корумпираних лекара''

rssBookmark and Share

23.09.2011. Аutor | S.Radović,Toma Todorović |

Пацијенти на нишкој Хируршкој клиници плаћали лечење 3.500 евра, а нико није излечен, тврди декан Медицинског факултета у Нишу проф. др Милан Вишњић,он каже да лекари обмањују пацијенте да ће их излечити непризнатим методама.

Инспекција у КЦ Ниш због  ''корумпираних лекара''

Вишњић тврди да је на помолу велика афера јер поједини лекари на име "додатних услуга" месечно зарађују и до 600 хиљада динара преко плате што би значило да раде 60 сати дневно.

В. д. директор Клиничког центра Борисав Каменов казао је да ће надлежни проверити да ли је било "злоупотребе законске могућности додатног ангажовања лекара".

Редакција ''Јужне Србије'' покушала је данас да добије изјаву директора Клиничко болничког центра у Нишу , али како нам је у овој установи речено директор је отпутовао, док нико од прозваних лекара на Нишкој Хирушкој клиници није желео да говори за медије.

-Здравствена инспекција Министарства здравља извршиће ванредни инспекцијски надзор у Хируршкој клиници у Нишу, како би се утврдиле чињенице и испитали сви наводи. Биће проверени основа за примену методе у лечењу мултипле склерозе, сагласност, висина суме која је наплаћивана и све што је спорно, наводе у Министарству здравља.

– У потпуности подржавамо акције на разоткривању свих негативности и хапшења у здравству и тражимо од Министарства здравља да одмах упути надлежну комисију која ће утврдити неморал у нашем центру. Апелујемо да се стане на пут наводно успешном лечењу пацијената од мултипле склерозе на нашој Хируршкој клиници. Јавност мора да зна да се од пацијената наплаћује и по 3.500 евра, а тај новац лекари укључени у наводно успешан пројекат међусобно деле. При том се и пацијенти и јавност обмањују како је реч о епохалној методи лечења, а ту методу нико не признаје, што се може видети и из докумената Друштва неуролога Србије и Европског удружења лекара неуролога, Изјавио је декан медицинског факултета у Нишу проф. др Милан Вишњић .


#   Милан Вишњић   инспекција
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима