Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inspekcija u KC Niš zbog ''korumpiranih lekara''

rssBookmark and Share

23.09.2011. Autor | S.Radović,Toma Todorović |

Pacijenti na niškoj Hirurškoj klinici plaćali lečenje 3.500 evra, a niko nije izlečen, tvrdi dekan Medicinskog fakulteta u Nišu prof. dr Milan Višnjić,on kaže da lekari obmanjuju pacijente da će ih izlečiti nepriznatim metodama.

Inspekcija u KC Niš zbog  ''korumpiranih lekara''

Višnjić tvrdi da je na pomolu velika afera jer pojedini lekari na ime "dodatnih usluga" mesečno zarađuju i do 600 hiljada dinara preko plate što bi značilo da rade 60 sati dnevno.

V. d. direktor Kliničkog centra Borisav Kamenov kazao je da će nadležni proveriti da li je bilo "zloupotrebe zakonske mogućnosti dodatnog angažovanja lekara".

Redakcija ''Južne Srbije'' pokušala je danas da dobije izjavu direktora Kliničko bolničkog centra u Nišu , ali kako nam je u ovoj ustanovi rečeno direktor je otputovao, dok niko od prozvanih lekara na Niškoj Hiruškoj klinici nije želeo da govori za medije.

-Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja izvršiće vanredni inspekcijski nadzor u Hirurškoj klinici u Nišu, kako bi se utvrdile činjenice i ispitali svi navodi. Biće provereni osnova za primenu metode u lečenju multiple skleroze, saglasnost, visina sume koja je naplaćivana i sve što je sporno, navode u Ministarstvu zdravlja.

– U potpunosti podržavamo akcije na razotkrivanju svih negativnosti i hapšenja u zdravstvu i tražimo od Ministarstva zdravlja da odmah uputi nadležnu komisiju koja će utvrditi nemoral u našem centru. Apelujemo da se stane na put navodno uspešnom lečenju pacijenata od multiple skleroze na našoj Hirurškoj klinici. Javnost mora da zna da se od pacijenata naplaćuje i po 3.500 evra, a taj novac lekari uključeni u navodno uspešan projekat međusobno dele. Pri tom se i pacijenti i javnost obmanjuju kako je reč o epohalnoj metodi lečenja, a tu metodu niko ne priznaje, što se može videti i iz dokumenata Društva neurologa Srbije i Evropskog udruženja lekara neurologa, Izjavio je dekan medicinskog fakulteta u Nišu prof. dr Milan Višnjić .


#   Milan Višnjić   inspekcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima