Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Још једном о „Нишвилу“ - ненаменско трошење средстава

rssBookmark and Share

Ниш 19.08.2022. Јужна Србија Инфо

Како се претходних недеља у јавности доста говорило о „Нишвилу“ и оцени организатора да Град издваја недовољно пара за ту манифестацију, градоначелница Ниша је истакла да је из градског буџета од 2005. године, када је „Нишвил“ проглашен манифестацијом од значаја за Ниш, издвојено 289,6 милиона динара или скоро 2,5 милиона евра.

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

„Нишвил“ је значајна манифестација за Ниш, желимо да остане у граду, али средства свих пореских обвезника морају да се троше у складу са законом, подвукла је Драгана Сотировски.

О детаљима ненаменског трошења средстава од стране организатора „Нишвила“ детаљно је говорио шеф буџетске инспекције Александар Павловић, инспекције која је спровела контролу трошења буџетских средства издвојених за „Нишвил“.

Буџетска инспекција, подсећамо, установила је да шест милиона динара није оправдано и Град је за толико смањио средства „Нишвилу“ у овој години у односу на договорени износ.

Поступак у вези са ненаменским трошењем средстава организатора манифестације наставиће се у складу са законом предвиђеним процедурама, речено је на конференцији за медије.

 
 


#   Ниш   буџет   Драгана Сотировски   Нишвил   инспекција   бесповратна средства
#GradonacelnicaN @nisville @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима