Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На последњој седници Скупштине у овој години о ребалансу буџета за 2023. и плановима за 2024. годину

rssBookmark and Share

Ниш 27.12.2023. Јужна Србија Инфо

Ребаланс буџета за 2023.годину, предлог програма уређивања грађевинског земљишта и одржавања комуналне инфраструктуре за 2024.годину као и давање сагласности на програм пословања градских предузећа у наредној години, биле су главне тачке дневног реда на 36. седници Скупштине града Ниша, последњој у овој години.

На последњој седници Скупштине у овој години о ребалансу буџета за 2023. и плановима за 2024. годину

Према речима градоначелнице Ниша Драгане Сотировски ребалансом је буџет планиран за ову годину умањен за 640 милиона динара, али је циљ је да реализација прихода и расхода буде изнад 90 посто што је већ и остварено.

Усвојен је и програм уређивања грађевинског земљишта и одржавање комуналне инфраструктуре у 2024.години.

Сотировски је истакла да ће инфраструктурни пројекти и у наредној години бити приоритет, завршићемо започете и започети нове. Биће настављени радови на изградњи путне и комуналне инфраструктуре. Реконструисаће се Официрски и Учитељски дом у коме ће се налазити Омладински центар и одмаралиште Дивљана. Милијарду динара Град ће уложити у опремање Индустријске зоне Север биће која је важна због нових инвеститора. Наставља се са изградњом Ниша у сарадњи са суграђанима јер се и даље ослушкују њихове потребе.

Одборници су дали сагласност на програме пословања градских предузећа и установа.


#   Ниш   буџет   Драгана Сотировски   ребаланс
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима