Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Момировић: Аеродром „Константин Велики“ бележи одличне резултате

rssBookmark and Share

Ниш 18.08.2022. Јужна Србија Инфо

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је данас у Нишу да је Аеродром „Константин Велики“ у јулу ове године, у односу на исти месец прошле године, забележио раст броја путника од 70 одсто.

Момировић: Аеродром „Константин Велики“ бележи одличне резултате

Момировић је након обиласка радова на доградњи терминалне зграде и торња на том аеродрому рекао да држава инвестира 12 милиона еура у прву фазу развоја ове зрачне луке, а након тога ће инвестирати још приближно 10 милиона еура.

Након завршетка ове инвестиције за две године, имаћамо више компанија које ће да лете са овог аеродрома, али и више туриста, инвестиција и радних места. Ниш ће бити потпуно другачији град, који ће имати модеран аеродром средње величине, указао је он.

Министар је раније данас обишао и радове на изградњи петље Мерошина на деоници Ниш–Плочник, у склопу будућег ауто-пута од Ниша до Мердара, и том приликом подсетио на то да се у овом тренутку гради 10 ауто-путева и брзих саобраћајница.

Без обзира на околности у Европи, нисмо се повукли ни са једног градилишта. На првом сектору од Мерошине до Белољина радимо уз велику подршку наших европских партнера, пре свега Европске инвестиционе банке и Европске банке за обнову и развој, које су обезбедиле бесповратна средства којим финансирају ове радове, објаснио је Момировић.

Поменуту деоницу будућег ауто-пута обишли су и градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор „Коридора Србије“ Александар Антић.

Они су, такође, оценили да радови иду у складу са очекивањима и да је физичка реализација на овом пројекту до сада већа од 40 одсто.

Деоница ауто-пута од Мерошине (Ниша) до Белољина (Плочника) дужине је 32,6 километара и изузетно је комплексна јер обухвата шест тунела, 12 мостова и велики број надвожњака, подвожњака и вијадуктова.


#   Ниш   Драгана Сотировски   аеродром Константин Велики   Министарство грађевинарства   Томислав Момировић
#GradonacelnicaN @NisAirport @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима