Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почела изградња новог терминала: Модернизацијом нишког аеродрома до нових радних места

rssBookmark and Share

Ниш 21.03.2022. Јужна Србија Инфо

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић присуствовао је данас пoлагању камена темељца за доградњу пристанишне зграде у оквиру комплекса Аеродрома „Константин Велики“ у Нишу.

Почела изградња новог терминала: Модернизацијом нишког аеродрома до нових радних места

Момировић је том приликом истакао да долазак већег броја путника представља погодну прилику за отварање нових радних места, пре свега у туризму, уз уверење да ће овај аеродром бити једна од најмодернијих зрачних лука у Југоисточној Европи.

Почетку радова присуствовала је и градоначелница Ниша Драгана Сотировски, која је указала на то да је нишки аеродром веома важан за развој града, али и за нове инвеститоре и туризам.

Директор предузећа „Аеродром Србије“ д.о.о. Ниш Михајло Здравковић је, изразивши задовољство због почетка радова, објаснио који капацитети и услуге ће бити унапређени доградњом новог објекта и реконструкцијом постојећег.

Према његовим речима, доградња терминалне зграде омогућиће капацитет за 1,5 милиона путника годишње и моћи ће да опслужи шест ваздухоплова истовремено.

Такође, како је навео, зграда ће имати пет излаза (гејтова), могућност коришћења авио-моста, што сада не постоји, али и 700 метара квадратних комерцијалног простора, који ће значити бољи угођај за путнике и већи број пратећих садржаја.

Уговор за извођење грађевинских радова између „Аеродрома Србије“ и конзорцијума „Конкорд вест“ д.о.о. потписан је 25. фебруара. Процењена вредност радова износи приближно 12 милиона евра, а предвиђено време за завршетак радова је две године.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Михајло Здравковић   аеродром Константин Велики   Министарство грађевинарства   Аеродроми Србије   аеродромски терминал   Томислав Момировић
#GradonacelnicaN @NisAirport @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима