Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потписан уговор о доградњи нове терминалне зграде на Aеродрому „Константин Велики“

rssBookmark and Share

Ниш 25.02.2022. Јужна Србија Инфо

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић присуствовао је данас потписивању уговора између Аеродрома Србије д.о.о Ниш и конзорцијума домаћих компанија на доградњи пристанишне зграде у оквиру комплекса Аеродрома „Константин Велики“ у Нишу.

Потписан уговор о доградњи нове терминалне зграде на Aеродрому „Константин Велики“

Момировић је том приликом изразио уверење да ће овај аеродром бити један од најмодернијих аеродрома у Југоисточној Европи и посебну пажњу посветио плановима подршке и будућег развоја.

Улагањем у равномерни регионални развој, ова инвестиција је највећи доказ политике Владе Републике Србије, и биће још једна велика инвестиција за град Ниш, рекао је Момировић.

Уговор су потписали директор Конкорд Веста д.о.о Београд Бранимир Мијаиловић и директор Аеродрома Србије д.о.о Ниш Михајло Здравковић, а потписивању је присуствовала и градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски честитала је ресорном министарству, Аеродрому Србије и извођачима радова јер су препознали потребу за развојем аеродрома који у значајној мери утиче на развој привреде, пре свега туризма.

Велики смо посао довели у Ниш, и једнога дана добићемо и нову зграду јер је битно оставити утисак на људе, да када слете у наш град имају сјајну зграду, да не чекају на процедуре и понесу лепе утиске одавде, нагласила је Сотировски.

Директор Аеродром Србије д.о.о Ниш Михајло Здравковић изразио је задовољство због предстојећих радова и предочио који капацитети и услуге ће бити унапређени доградњом новог објекта и реконструкцијом постојећег.

Доградња терминалне зграде омогућиће капацитет за 1,5 милиона путника годишње и моћи ће да опслужи 6 ваздухоплова истовремено.

Имаће 5 излаза (гејтова) и могућност коришћења авио моста, што сада не постоји.

Такође, имаће приближно 700 квадратних метара комерцијалног простора и омогућиће значајно бољи конфор путника и већи број пратећих садржаја.

Уговорена вредност радова износи приближно 1,3 милијарде динара без ПДВ-а, а предвиђено време за завршетак радова је две године.

Коментара: 0


#   Ниш   Михајло Здравковић   Аеродроми Србије   аеродромски терминал   Томислав Момировић   Министрство саобраћаја
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима