Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Počela izgradnja novog terminala: Modernizacijom niškog aerodroma do novih radnih mesta

rssBookmark and Share

Niš 21.03.2022. Južna Srbija Info

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović prisustvovao je danas polaganju kamena temeljca za dogradnju pristanišne zgrade u okviru kompleksa Aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu.

Počela izgradnja novog terminala: Modernizacijom niškog aerodroma do novih radnih mesta

Momirović je tom prilikom istakao da dolazak većeg broja putnika predstavlja pogodnu priliku za otvaranje novih radnih mesta, pre svega u turizmu, uz uverenje da će ovaj aerodrom biti jedna od najmodernijih zračnih luka u Jugoistočnoj Evropi.

Početku radova prisustvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je ukazala na to da je niški aerodrom veoma važan za razvoj grada, ali i za nove investitore i turizam.

Direktor preduzeća „Aerodrom Srbije“ d.o.o. Niš Mihajlo Zdravković je, izrazivši zadovoljstvo zbog početka radova, objasnio koji kapaciteti i usluge će biti unapređeni dogradnjom novog objekta i rekonstrukcijom postojećeg.

Prema njegovim rečima, dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži šest vazduhoplova istovremeno.

Takođe, kako je naveo, zgrada će imati pet izlaza (gejtova), mogućnost korišćenja avio-mosta, što sada ne postoji, ali i 700 metara kvadratnih komercijalnog prostora, koji će značiti bolji ugođaj za putnike i veći broj pratećih sadržaja.

Ugovor za izvođenje građevinskih radova između „Aerodroma Srbije“ i konzorcijuma „Konkord vest“ d.o.o. potpisan je 25. februara. Procenjena vrednost radova iznosi približno 12 miliona evra, a predviđeno vreme za završetak radova je dve godine.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Mihajlo Zdravković   aerodrom Konstantin Veliki   Ministarstvo građevinarstva   Aerodromi Srbije   aerodromski terminal   Tomislav Momirović
#GradonacelnicaN @NisAirport @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima