Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мошти Свете Петке стигле у Ниш - верни народ ни киша није спречила да дочекају светињу

rssBookmark and Share

Ниш 15.10.2021. Јужна Србија Инфо

Вољом и милошћу Божијом, храм Свете Петке у Нишу дочекао је у петак велику светињу, која је до ње прошла дуг пут од цркве Ружице на Калемегдану. Мошти Свете Петке, диљем хришћанског света поштоване светитељке, донете су у овај храм руком Његовог Преосвештенства, Епископа нишког г. Арсенија, кога је у порти храма жељно ишчекивало свештенство и верни народ.

Мошти Свете Петке стигле у Ниш - верни народ ни киша није спречила да дочекају светињу

По уносу моштију у храм, приступило се читању акатиста Светој Петки, који је прочитао Преосвећени Владика. Уз Епископа, у богослужењу су узели учешћа протојереј Миодраг Павловић, Архијерејски намесник први нишки, протојереј-ставрофор Јован Илић, свештеник у пензији, протојереј Иван Цветковић, парох први и старешина цркве, протојереј Дејан Јовановић, парох други при храму, протојереј Драгослав Лазић, парох трећи, протонамесник Зоран Станковић, парох четврти, протођакон Ђорђе Филиповић и ђакон Предраг Пиперски.

Ни целодневни лоши временски услови нису спречили верне да дођу и дочекају светињу у великом броју, одазвавши се тако позиву Цркве кроз жртву и подвиг, што је заиста допринело величанствености дочека моштију Свете Петке у овај храм и Епархију нишку.

Мошти ће у овом храму бити изложене до недеље, 17. октобра, када ће наставити свој пут кроз нашу Епархију, а који води до цркве Свете Тројице у Лесковцу.


#   Ниш   Зоран Станковић   Света Петка   Владика Арсеније   мошти
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима