Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mošti Svete Petke stigle u Niš - verni narod ni kiša nije sprečila da dočekaju svetinju

rssBookmark and Share

Niš 15.10.2021. Južna Srbija Info

Voljom i milošću Božijom, hram Svete Petke u Nišu dočekao je u petak veliku svetinju, koja je do nje prošla dug put od crkve Ružice na Kalemegdanu. Mošti Svete Petke, diljem hrišćanskog sveta poštovane svetiteljke, donete su u ovaj hram rukom Njegovog Preosveštenstva, Episkopa niškog g. Arsenija, koga je u porti hrama željno iščekivalo sveštenstvo i verni narod.

Mošti Svete Petke stigle u Niš - verni narod ni kiša nije sprečila da dočekaju svetinju

Po unosu moštiju u hram, pristupilo se čitanju akatista Svetoj Petki, koji je pročitao Preosvećeni Vladika. Uz Episkopa, u bogosluženju su uzeli učešća protojerej Miodrag Pavlović, Arhijerejski namesnik prvi niški, protojerej-stavrofor Jovan Ilić, sveštenik u penziji, protojerej Ivan Cvetković, paroh prvi i starešina crkve, protojerej Dejan Jovanović, paroh drugi pri hramu, protojerej Dragoslav Lazić, paroh treći, protonamesnik Zoran Stanković, paroh četvrti, protođakon Đorđe Filipović i đakon Predrag Piperski.

Ni celodnevni loši vremenski uslovi nisu sprečili verne da dođu i dočekaju svetinju u velikom broju, odazvavši se tako pozivu Crkve kroz žrtvu i podvig, što je zaista doprinelo veličanstvenosti dočeka moštiju Svete Petke u ovaj hram i Eparhiju nišku.

Mošti će u ovom hramu biti izložene do nedelje, 17. oktobra, kada će nastaviti svoj put kroz našu Eparhiju, a koji vodi do crkve Svete Trojice u Leskovcu.


#   Niš   Zoran Stanković   Sveta Petka   Vladika Arsenije   mošti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima