Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наредне седмице сви ђаци у клупама

Bookmark and Share

17.12.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

У свим основним и средњим школама од понедељка, 20. децембра примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Илустрација
Илустрација

Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из Сервиса за јавно здравље, утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе, саопштило је Министарство просвете.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система "Сервис јавног здравља" које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" у периоду од 9. децембра до 15. децембра 2021. године, број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1.071 (0.14 одсто).

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 9 (0.02 одсто) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих десет календарских дана.

Укупно је 77 (0.19одсто) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих десет календарских дана и 10 (0.02 одсто) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих десет календарских дана.


#   школе   ученици   Институт за јавно здравље   Министарство просвете   Коронавирус
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима