Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Непосредна настава у свим школама у Србији и наредне недеље

Bookmark and Share

03.12.2021. Јужна Србија Инфо

У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 6. децембра, примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Фото: Јужна Србија Инфо архива
Фото: Јужна Србија Инфо архива

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ у периоду од 24. новембра до 01. децембра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1601 (0.21%).

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 15 (0.04%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 145 (0.36%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 16 (0.04%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Тим на недељном нивоу, а на основу података које достављају школе и података из ,,Сервиса за јавно здравље“,  утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.


#   школе   Институт за јавно здравље   настава   Министарство просвете   Коронавирус
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима