Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Neposredna nastava u svim školama u Srbiji i naredne nedelje

Bookmark and Share

03.12.2021. Južna Srbija Info

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 6. decembra, primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u periodu od 24. novembra do 01. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1601 (0.21%).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 15 (0.04%) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 145 (0.36%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 16 (0.04%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz ,,Servisa za javno zdravlje“,  utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.


#   škole   Institut za javno zdravlje   nastava   Ministarstvo prosvete   Koronavirus
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima