Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Народна кухиња у Куршумлији престаје да ради

rssBookmark and Share

Врање 23.11.2010. Извор: Јужне вести

Секретар куршумлијског Црвеног крста Миломир Николић каже да је принуђен да обустави рад Народне кухиње јер локална самоуправа која је преузела обавезу да обезбеди материјалне трошкове за спремање хране нема пара за то.

Народна кухиња у Куршумлији престаје да ради

 Због тога ће 850 корисника Народне кухиње који су већ годину дана имали бесплатан оброк, престати да добијају своје следовање, иако хране има да кухиња и даље ради.

- Одлуком Владе Србије Куршумлија је сврстана у 17 најнеразвијених општина, па је на основу тога обезбеђено десет животних намирница за континуиран рад Народне кухиње. Општинска власт је преузела обавезу да финансира материјалне трошкове припреме хране који износе око 250.000 месечно - каже Николић и додаје да је све добро до сада функционисало али нова власт која је постављена пре три месеца тврди да више нема пара за плаћање спремања хране.

Проблем је заправо складиштење намерница у приватној хладњачи које мора да се плаћа и плата за радника који је припрема, као и гориво за возило које храну одвози у Барлово, где живи велики број корисника.

Предходна власт је обећала да ће преко 2, 5 милиона динара колико је буџетом планирано за Црвени крст да обезбеди и новац за материјалне трошкове, а нова тврди да пара нема.

Коментара: 0


#   Врање   Бујановац   Куршумлија   Прешево   Трговиште   Црвени крст орг.   храна   народна кухиња   Миломир Николић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима