Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Narodna kuhinja u Kuršumliji prestaje da radi

rssBookmark and Share

Vranje 23.11.2010. Izvor: Južne vesti

Sekretar kuršumlijskog Crvenog krsta Milomir Nikolić kaže da je prinuđen da obustavi rad Narodne kuhinje jer lokalna samouprava koja je preuzela obavezu da obezbedi materijalne troškove za spremanje hrane nema para za to.

Narodna kuhinja u Kuršumliji prestaje da radi

 Zbog toga će 850 korisnika Narodne kuhinje koji su već godinu dana imali besplatan obrok, prestati da dobijaju svoje sledovanje, iako hrane ima da kuhinja i dalje radi.

- Odlukom Vlade Srbije Kuršumlija je svrstana u 17 najnerazvijenih opština, pa je na osnovu toga obezbeđeno deset životnih namirnica za kontinuiran rad Narodne kuhinje. Opštinska vlast je preuzela obavezu da finansira materijalne troškove pripreme hrane koji iznose oko 250.000 mesečno - kaže Nikolić i dodaje da je sve dobro do sada funkcionisalo ali nova vlast koja je postavljena pre tri meseca tvrdi da više nema para za plaćanje spremanja hrane.

Problem je zapravo skladištenje namernica u privatnoj hladnjači koje mora da se plaća i plata za radnika koji je priprema, kao i gorivo za vozilo koje hranu odvozi u Barlovo, gde živi veliki broj korisnika.

Predhodna vlast je obećala da će preko 2, 5 miliona dinara koliko je budžetom planirano za Crveni krst da obezbedi i novac za materijalne troškove, a nova tvrdi da para nema.


#   Vranje   Bujanovac   Kuršumlija   Preševo   Trgovište   Crveni krst org.   hrana   narodna kuhinja   Milomir Nikolić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima