Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наставак радова у Нишу: Канализациона мрежа у Дантеовој, асфалт у Жичкој улици

rssBookmark and Share

Ниш 04.02.2022. Јужна Србија Инфо

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски обишла је са најближим сарадницима радове на изградњи канализационе мреже у Дантеовој улици и припремне радове на асфалтирању Жичке улице у Доњој Врежини.

Наставак радова у Нишу: Канализациона мрежа у Дантеовој, асфалт у Жичкој улици

Становници Дантеове улице чекали су на изградњу канализације дуже од 30 година. За то време канализација се изливала у оближњи поток.

Грађани су проблем пријавили градској општини Пантелеј и председници Наташи Станковић, а затим и Граду Нишу. Радници ЈКП „Наисус“ су на терену, радови су почели.

Да би Дантеова улица била асфалтирана, најпре морају да буду решени имовинско-правни односи где право својине на самој улици има 10 власника, рекла је Драгана Сотировски.

Дужина канализационе мреже је 200 метара, ради се на већој дубини и задовољавајућег је пречника, рекао је директор ЈКП „Наисус“ Горан Милосављевић.

Становници Жичке улице газе блато 40 година. Предочили су градоначелници дугогодишњи проблем на једном од пријема грађана.

Током обиласка радова у Жичкој улици и разговора са грађанима постигнут је договор о асфалтирању улице Мајора Гавриловића чиме ће бити комплетиран прстен улица у том делу насеља.

Изградња канализационе мреже у Дантеовој улици и асфалтирање Жичке улице у насељу Доња Врежина је прави пример успешне сарадње грађана, Града Ниша и градске општине Пантелеј. Подједнако ћемо радити на изградњи путне и комуналне инфраструктуре и у осталим градским општинама, навела је градоначелница Ниша.

Председница градске општине Пантелеј Наташа Станковић истакла значај изградње канализационе мреже у Дантеовој, јер се тиме штити околина од изливања септичких јама и загађења.

Она је изразила задовољство што ће становници Жичке улице добити асфалт после 40 година. Према њеним речима, градска општина Пантелеј радиће заједно са грађанима на постизању договора о имовинско-правним односима у оним улицама у насељу које још увек нису асфалтиране.


#   Ниш   Драгана Сотировски   инфраструктура   Горан Милосављевић
#GradonacelnicaN @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима