Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нема генералног штрајка "Поште Србије": Постигнут договор са Владом Србије

Bookmark and Share

20.11.2017. Јужна Србија Инфо

Представници репрезентативних синдиката ЈП „Пошта Србије“ обавестили су председницу Владе Републике Србије Ану Брнабић да је донета одлука о одустајању од генералног штрајка, који је био најављен за 20. новембар.

Нема генералног штрајка "Поште Србије": Постигнут договор са Владом Србије

Председница Владе је на састанку коју је одржала са в.д директором „Поште Србије“ Миром Петровић и представницима синдиката, захвалила на веома конструктивном приступу и напорима да се наставе разговори о ситуацији у том предузећу. 

Брнабић је нагласила да је Влада Србије опредељена да у дијалогу са представницима репрезентативних синдиката, разговара о даљем побољшању материјалног положаја запослених у ЈП „Пошта Србије“. 

Одлука о одустајању од штрајка потврђује посвећеност конструктивном решавању отворених питања и одговорност према грађанима и свим корисницима услуга „Поште Србије“, рекла је Брнабић након састанка.

У складу са договором који је постигнут на претходном састанку, који је пре недељу дана Брнабић одржала са представницима репрезентативних синдиката ЈП „Пошта Србије“ и в.д. директором Миром Петровић, одлуком Владе Србије запосленима зарада је исплаћена из добити предузећа, као што је то био случај и претходних година. 

У разговорима је договорено да ће бити приређена анализа пословања „Поште Србије“, као и да се наставе разговори о свим отвореним питањима.


#   штрајк   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   седница Владе   ЈП Пошта Србије
@Vlada_SR @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима