Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nema generalnog štrajka "Pošte Srbije": Postignut dogovor sa Vladom Srbije

Bookmark and Share

20.11.2017. Južna Srbija Info

Predstavnici reprezentativnih sindikata JP „Pošta Srbije“ obavestili su predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić da je doneta odluka o odustajanju od generalnog štrajka, koji je bio najavljen za 20. novembar.

Nema generalnog štrajka "Pošte Srbije": Postignut dogovor sa Vladom Srbije

Predsednica Vlade je na sastanku koju je održala sa v.d direktorom „Pošte Srbije“ Mirom Petrović i predstavnicima sindikata, zahvalila na veoma konstruktivnom pristupu i naporima da se nastave razgovori o situaciji u tom preduzeću. 

Brnabić je naglasila da je Vlada Srbije opredeljena da u dijalogu sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, razgovara o daljem poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u JP „Pošta Srbije“. 

Odluka o odustajanju od štrajka potvrđuje posvećenost konstruktivnom rešavanju otvorenih pitanja i odgovornost prema građanima i svim korisnicima usluga „Pošte Srbije“, rekla je Brnabić nakon sastanka.

U skladu sa dogovorom koji je postignut na prethodnom sastanku, koji je pre nedelju dana Brnabić održala sa predstavnicima reprezentativnih sindikata JP „Pošta Srbije“ i v.d. direktorom Mirom Petrović, odlukom Vlade Srbije zaposlenima zarada je isplaćena iz dobiti preduzeća, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. 

U razgovorima je dogovoreno da će biti priređena analiza poslovanja „Pošte Srbije“, kao i da se nastave razgovori o svim otvorenim pitanjima.


#   štrajk   Vlada Republike Srbije   Ana Brnabić   sednica Vlade   JP Pošta Srbije
@Vlada_SR @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima