Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: грађани блокирали улицу код СУП

rssBookmark and Share

11.02.2011. Извор: Јужне вести

Неколико десетина грађана блокирало је око 13 часова улицу Наде Томић испред Полицијске управе у центру града.

Реч је о грађанима који су покушали да предају захтеве за издавање нових докумената, међу којима је било највише оних којима је истекла регистрација за аутомобил.

Ниш: грађани блокирали улицу код СУП
НИШ -Током првог дела протеста грађани су пропуштали аутомобиле на сваких неколико минута, показујући тако незадовољство због одлуке полиције да током штрајка у овој институцији обрађују само по један предмет на сваких сат времена.

Посебан проблем био је што је полиција одлучила да грађани који су дошли да предају документацију ред чекају испред Полицијске управе.

- Ово је испод сваког цивилизацијског минимума! Стојимо по овој хладноћи на улици и чекамо ред. Не видим проблем да нас бар пусте унутра. Немам ништа против штрајкача (полиције), али само тражим да поштују закон и нађу начин да нам омогуће да завршимо посао који прописује закон. Ово што раде је мучење грађана - каже један од грађана који је био нарочито револтиран понашањем полицајаца.

Старији човек, који је све време стајао на тротоару и није учествовао у блокади улице, каже да разуме захтеве полиције, али да сматра да је реч о понижавању грађана.

- Истекла ми је регистрација и већ три дана покушавам да предам захтев за нове таблице. Од 7 јутрос овде, на хладном и никако да дођем на ред. Баба и ја смо пензионери, требају нам кола а не могу да их возим. Нема смисла - каже деда Раде, који додаје да живи у суседној улици па срећом може и пешака до полиције.

Због незадовољства возача који нису могли колима да прођу кроз Наде Томић, како би био избегнут инцидент, после двадесетак минута полиција је блокирала улаз у Наде Томић из правца улице Николе Пашића.

У Полицијској управи нису желели да коментаришу случај и упутили су нас на синдикат полиције. Међутим, у синдикату нисмо успели да добијемо саговорника.

Нишка полиција и даље без начелника

Од пензионисања Зорана Стојановића децембра 2009. године нишка полиција нема начелника, па пословима руководи заменик начелника.

По Закону о полицији начелника поставља министар унутрашњих послова, али Јужне вести и поред писаних захтева, већ месецима не успевају да добију коментар из врха МУПа због чега још није именован Стојановићев заменик.


#   полиција   МУП РС   синдикат   блокада   Јужне вести
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима