Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: građani blokirali ulicu kod SUP

rssBookmark and Share

11.02.2011. Izvor: Južne vesti

Nekoliko desetina građana blokiralo je oko 13 časova ulicu Nade Tomić ispred Policijske uprave u centru grada.

Reč je o građanima koji su pokušali da predaju zahteve za izdavanje novih dokumenata, među kojima je bilo najviše onih kojima je istekla registracija za automobil.

Niš: građani blokirali ulicu kod SUP
NIŠ -Tokom prvog dela protesta građani su propuštali automobile na svakih nekoliko minuta, pokazujući tako nezadovoljstvo zbog odluke policije da tokom štrajka u ovoj instituciji obrađuju samo po jedan predmet na svakih sat vremena.

Poseban problem bio je što je policija odlučila da građani koji su došli da predaju dokumentaciju red čekaju ispred Policijske uprave.

- Ovo je ispod svakog civilizacijskog minimuma! Stojimo po ovoj hladnoći na ulici i čekamo red. Ne vidim problem da nas bar puste unutra. Nemam ništa protiv štrajkača (policije), ali samo tražim da poštuju zakon i nađu način da nam omoguće da završimo posao koji propisuje zakon. Ovo što rade je mučenje građana - kaže jedan od građana koji je bio naročito revoltiran ponašanjem policajaca.

Stariji čovek, koji je sve vreme stajao na trotoaru i nije učestvovao u blokadi ulice, kaže da razume zahteve policije, ali da smatra da je reč o ponižavanju građana.

- Istekla mi je registracija i već tri dana pokušavam da predam zahtev za nove tablice. Od 7 jutros ovde, na hladnom i nikako da dođem na red. Baba i ja smo penzioneri, trebaju nam kola a ne mogu da ih vozim. Nema smisla - kaže deda Rade, koji dodaje da živi u susednoj ulici pa srećom može i pešaka do policije.

Zbog nezadovoljstva vozača koji nisu mogli kolima da prođu kroz Nade Tomić, kako bi bio izbegnut incident, posle dvadesetak minuta policija je blokirala ulaz u Nade Tomić iz pravca ulice Nikole Pašića.

U Policijskoj upravi nisu želeli da komentarišu slučaj i uputili su nas na sindikat policije. Međutim, u sindikatu nismo uspeli da dobijemo sagovornika.

Niška policija i dalje bez načelnika

Od penzionisanja Zorana Stojanovića decembra 2009. godine niška policija nema načelnika, pa poslovima rukovodi zamenik načelnika.

Po Zakonu o policiji načelnika postavlja ministar unutrašnjih poslova, ali Južne vesti i pored pisanih zahteva, već mesecima ne uspevaju da dobiju komentar iz vrha MUPa zbog čega još nije imenovan Stojanovićev zamenik.


#   policija   MUP RS   sindikat   blokada   Južne vesti
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima