Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš nabavlja zimske gume za policiju

rssBookmark and Share

18.12.2012. Autor: S.R.

Nakon što se sindikat srpske policije pobunio i zatražio od ministra Ivice Dačića smenu odgovorne za to što 90 odsto službenih automobila ima letnje gume, grad Niš je odlučio da za svoje policajce obezbedi zimske gume.

Niš nabavlja zimske gume za policiju
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je izjavio da policija "ima problem" sa zimskim gumama pa će ih Grad obezbediti za 10 policijskih automobila, pišu "Južne vesti."

On objašnjava da Grad mora da reaguje zbog aktuelnih vremenskih uslova.

"Policija ima problem sa zimskim gumama. Ja sam smatrao da Grad mora da reaguje iako to nije pod njegovom ingerencijom2, kaže Perišić.

Gradonačelnik je dodao kako je ovakva intervencija potrebna da bi policija i po ovakvm vremenu mogla da kontroliše bezbednost sobraćaja.

"Mi ćemo preko Saveta za bezbednost saobraćaja obezbediti i dati sredstva za kupovinu 40 guma", najavljuje Perišić za "Južne vesti."

Podsetimo, sindikat srpske policije se pobunio zbog zimskih guma nakon najave ministra Dačića da će biti smenjeni svi oni koji ne rade svoj posao vezan za čišćenje snega.

Prema Pravilniku koji je stupio na snagu 1. novembra, sva vozila moraju imati 4 zimske gume od 1. novembra do 1. aprila, a za nepoštovanje su predviđene novčane kazne.


#   policija   sindikat   Zoran Perišić   čišćenje snega   Južne vesti   zimske gume   novčane kazne
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima