Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш набавља зимске гуме за полицију

rssBookmark and Share

18.12.2012. Autor: S.R.

Након што се синдикат српске полиције побунио и затражио од министра Ивице Дачића смену одговорне за то што 90 одсто службених аутомобила има летње гуме, град Ниш је одлучио да за своје полицајце обезбеди зимске гуме.

Ниш набавља зимске гуме за полицију
Градоначелник Ниша Зоран Перишић је изјавио да полиција "има проблем" са зимским гумама па ће их Град обезбедити за 10 полицијских аутомобила, пишу "Јужне вести."

Он објашњава да Град мора да реагује због актуелних временских услова.

"Полиција има проблем са зимским гумама. Ја сам сматрао да Град мора да реагује иако то није под његовом ингеренцијом2, каже Перишић.

Градоначелник је додао како је оваква интервенција потребна да би полиција и по оваквм времену могла да контролише безбедност собраћаја.

"Ми ћемо преко Савета за безбедност саобраћаја обезбедити и дати средства за куповину 40 гума", најављује Перишић за "Јужне вести."

Подсетимо, синдикат српске полиције се побунио због зимских гума након најаве министра Дачића да ће бити смењени сви они који не раде свој посао везан за чишћење снега.

Према Правилнику који је ступио на снагу 1. новембра, сва возила морају имати 4 зимске гуме од 1. новембра до 1. априла, а за непоштовање су предвиђене новчане казне.


#   полиција   синдикат   Зоран Перишић   чишћење снега   Јужне вести   зимске гуме   новчане казне
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима