Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Ново Село под водом

rssBookmark and Share

Ново Село 11.03.2015. Тв Зона Плус, Јужна Србија Инфо

Педесетак кућа у Новом Селу опкољено је водом која прети да пређе кућни праг. Претпоставља се да је реч о подземним водама које надођу после облних падавина.

Ниш: Ново Село под водом

Вода се са обе стране пруге, према пословној зони, појавила крајем децембра, а сада је још горе. Некада су је у реку враћале пумпе из Фрипака, али сада и оне не раде. Али из градског већа најављују да ће пумпе бити поново укључене.

Ново село данас изгледа овако. Уместо њива, овде се створило право мало језерце. Почело је да расте крајем децембра и од тада се, кажу мештани стање само погоршавало.

Њима су руке везане, а вода већ улази у подруме. Некима прети да пређе и кућни праг. Због воде, без дубоких гумених чизми ни улицом се висе не може ходати.

У ГО Палилула, на чијој се територији Ново Село и налази, кажу да је њихова комунална инспекција реаговала одмах након пријаве.

А из Градске куће одговарају да су предузети први кораци у решавању овог проблема. Већник Срђан Васковић, коме је овај предмет због хитности додељен, каже да је једино могуће решење за сада поновно ангажовање пумпи које црпе воду.

Те пумпе нису радиле последње две године. Васковић очекује да би стање у овом делу Новог Села могло да се поправи већ за 5 дана.


#   поплава   Ново Село   киша   Палилула ГО   Срђан Васковић   комунална инспекција   домаћинства   испумпавање   ГО Палилула
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима