Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Novo Selo pod vodom

rssBookmark and Share

Novo Selo 11.03.2015. Tv Zona Plus, Južna Srbija Info

Pedesetak kuća u Novom Selu opkoljeno je vodom koja preti da pređe kućni prag. Pretpostavlja se da je reč o podzemnim vodama koje nadođu posle oblnih padavina.

Niš: Novo Selo pod vodom

Voda se sa obe strane pruge, prema poslovnoj zoni, pojavila krajem decembra, a sada je još gore. Nekada su je u reku vraćale pumpe iz Fripaka, ali sada i one ne rade. Ali iz gradskog veća najavljuju da će pumpe biti ponovo uključene.

Novo selo danas izgleda ovako. Umesto njiva, ovde se stvorilo pravo malo jezerce. Počelo je da raste krajem decembra i od tada se, kažu meštani stanje samo pogoršavalo.

Njima su ruke vezane, a voda već ulazi u podrume. Nekima preti da pređe i kućni prag. Zbog vode, bez dubokih gumenih čizmi ni ulicom se vise ne može hodati.

U GO Palilula, na čijoj se teritoriji Novo Selo i nalazi, kažu da je njihova komunalna inspekcija reagovala odmah nakon prijave.

A iz Gradske kuće odgovaraju da su preduzeti prvi koraci u rešavanju ovog problema. Većnik Srđan Vasković, kome je ovaj predmet zbog hitnosti dodeljen, kaže da je jedino moguće rešenje za sada ponovno angažovanje pumpi koje crpe vodu.

Te pumpe nisu radile poslednje dve godine. Vasković očekuje da bi stanje u ovom delu Novog Sela moglo da se popravi već za 5 dana.


#   poplava   Novo Selo   kiša   Palilula GO   Srđan Vasković   komunalna inspekcija   domaćinstva   ispumpavanje   GO Palilula
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima