Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш у приправности због најаве обилних киша

rssBookmark and Share

Нишава 18.06.2014. Танјуг

Заменик команданта Градског штаба за ванредне ситуациjе Ниша, Жарко Ранковић, рекао jе данас да су градске институциjе у приправности због наjаве обилниjих падавина до краjа седмице и да су предузете све превентивне мере како би се избегле штете од буjичних потока и плављења улица у граду.

Ниш у приправности због најаве обилних киша

Река Нишава, чиjи се раст водостаjа наjављуjе, водоток jе првог реда и о томе брину „Србиjаводе“, водопривредни центар „Mорава“, казао jе Ранковић новинарима и указао да од те реке граду не прети опасност jер jе корито кроз насељени део уређено.

Повећање водостаjа Нишаве могао би да успори утоке, напоменуо jе Ранковић и додао да опасност прети од изливања буjичних потока као што jе Суводолски за чиjе уређење раниjе ниjе било пара.

За водотокове другог реда и превентивне мера одбране од поплава издвоjено jе пет милиона динара из градског будзета, казао jе Ранковић.

Oн jе рекао да jе град обезбедио по 13 противградних ракета за сваку од 10 активних противградних станица.

У граду су предузете мере на обезбеђивању критичних тачака и подручjа око Kлиничког центра, Спортског центра и у Зетскоj улици, као и чишћење сливника, а уведено jе дежурство у случаjу jачег ветра и потребе да се одмах уклоне поломљење гране са jавних површина, напоменуо jе Ранковић.


#   поплава   Нишава   киша   падавине   Жарко Ранковић   река   поплава 2014
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима