Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš u pripravnosti zbog najave obilnih kiša

rssBookmark and Share

Nišava 18.06.2014. Tanjug

Zamenik komandanta Gradskog štaba za vanredne situacije Niša, Žarko Ranković, rekao je danas da su gradske institucije u pripravnosti zbog najave obilnijih padavina do kraja sedmice i da su preduzete sve preventivne mere kako bi se izbegle štete od bujičnih potoka i plavljenja ulica u gradu.

Niš u pripravnosti zbog najave obilnih kiša

Reka Nišava, čiji se rast vodostaja najavljuje, vodotok je prvog reda i o tome brinu „Srbijavode“, vodoprivredni centar „Morava“, kazao je Ranković novinarima i ukazao da od te reke gradu ne preti opasnost jer je korito kroz naseljeni deo uređeno.

Povećanje vodostaja Nišave mogao bi da uspori utoke, napomenuo je Ranković i dodao da opasnost preti od izlivanja bujičnih potoka kao što je Suvodolski za čije uređenje ranije nije bilo para.

Za vodotokove drugog reda i preventivne mera odbrane od poplava izdvojeno je pet miliona dinara iz gradskog budzeta, kazao je Ranković.

On je rekao da je grad obezbedio po 13 protivgradnih raketa za svaku od 10 aktivnih protivgradnih stanica.

U gradu su preduzete mere na obezbeđivanju kritičnih tačaka i područja oko Kliničkog centra, Sportskog centra i u Zetskoj ulici, kao i čišćenje slivnika, a uvedeno je dežurstvo u slučaju jačeg vetra i potrebe da se odmah uklone polomljenje grane sa javnih površina, napomenuo je Ranković.


#   poplava   Nišava   kiša   padavine   Žarko Ranković   reka   poplava 2014
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima